Mina bästa spartips


För att kunna investera pengar på börsen eller överhuvudtaget kunna spara pengar måste man även ha utrymme för det och då gäller det också att hålla koll på sina utgifter så de inte sticker iväg. Det finns många sätt att hålla nere sina utgifter men de som jag själv har lagt mycket fokus på radar jag upp på listan nedan. Oavsett hur bra lön man har så måste man se över sina utgifter för i slutändan är det viktigaste hur mycket pengar som är kvar efter alla utgifter är betalda.

- Kolla upp alla dina försäkringar för det går alltid att förhandla till sig det bästa priset hos olika försäkringsbolag.

- Laga matlådor till jobbet och skippa utelunchen. En lunch kostar ungefär mellan 80-100kr och det kan ju dra iväg rätt fort om man ska äta ute 2-3 gånger i veckan.

- Äger man en cykel och har möjlighet att cykla till jobbet så borde man göra det istället för att bara ta bilen varje dag. Det är ju både bra för din hälsa och plånbok.

- Kolla över alla dina pågående abonnemang och då tänker jag exempelvis på: Gymkortet, Netflix, Spotify, Viaplay, C More eller andra streamingtjänster som du inte använder dig flitigt av.

- Kolla igenom alla dina fasta månadsutgifter och försök att minimera eller ta bort det som inte är nödvändigt. Höga utgifter äter oftast upp lönen och det blir inget över för något sparande.

- Köp inga onödiga prylar som inte ger dig något mer än lite glädje över en kort tid. Vi människor konsumerar oftast utan att tänka om vi faktiskt har råd med det eller inte så tänk en gång extra innan du köper nåt.

- Gör en inköpslista så du köper med dig allt du behöver när du åker iväg och handlar. Planera vad som ska ätas under veckan och köp allt på en gång så du slipper småhandla.
Skaffa Willys+ och handla i deras butiker så får du Sveriges billigaste matkasse.

- Köp tygpåsar så du slipper köpa plastpåsar i affären. Efter prishöjningen nu på påsarna så blir det väldigt dyrt om man ska köpa 2-3 påsar varje gång man ska handla. Köp tygpåsar och ha som vana att ta med dom varje gång du ska handla.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Börsen är skapad för alla människor

Min portfölj

Hur analyserar jag ett bolag?